Вчені повідомили невтішні новини
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені повідомили невтішні новини

Вчені повідомили невтішні новини
Джерело:  online.ua

Журнал Science Advances опублікував дослідження, в якому вказано, що танення льодовиків Гімалаїв відбувається в два рази швидше в порівнянні з кінцем XX століття, передає ONLINE.UA.

"Наші результати показують, що льодовики в Гімалаях зазнали значної втрати льоду за останні 40 років, причому середня швидкість втрати льоду в XXI столітті в два рази вища в порівнянні з кінцем XX століття", - йдеться в дослідженні.

Вдалося з'ясувати, що причиною прискорення процесу танення льодовиків в Гімалаях могло стати потепління в регіоні, зафіксоване метеорологічними станціями.

Також в дослідженні вказано, що середня температура повітря зросла на один градус за Цельсієм в 2000-2016 роках в порівнянні з даними останньої чверті минулого століття.

Окрім того, зазначається, що був використаний набір цифрових моделей рельєфу і знімки, отримані за допомогою військових супутників американських спецслужб, які використовувалися для розвідки з 1973 по 1980 рік.

Як повідомляє ONLINE.UA, глобальне потепління вплине на колір Світового океану. До 2100 року, за розрахунками американських і британських учених, половина океану може стати яскраво-зеленою у екватора і полюсів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?