Вчені повідомили про нову небезпеку соціальних мереж
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені повідомили про нову небезпеку соціальних мереж

Вчені повідомили про нову небезпеку соціальних мереж
Джерело:  online.ua

Вчені зі Стенфордського університету звернули увагу на те, що соціальні мережі не роблять нас щасливішими. Окрім того, час, який ми витрачаємо на них, лише посилює відчуття тривоги і забирає чимало сил та енергії. Однак, навіть усвідомлюючи усі ці вагомі мінуси та недоліки, відмовитися від соцмереж е так вже й просто. Саме тому науковці вигадали простий спосіб, який допоможе вам знизити негативний вплив від гортання стрічки. За словами дослідників, гірше витраченого часу в соціальних мережах – тільки час, проведений відразу в декількох соціальних медіа, передає ONLINE.UA з посиланням на Anywell.

Вчені наголошують, що щоденний потік цифрової інформації руйнує пам'ять, а мозок людей наразі не готовий до таких масштабів.

"В новому експерименті брали участь 80 молодих людей у віці від 18 до 26 років: їм показували об'єкти, а після 10-хвилинної перерви додаткові предмети й питали, чи бачили вони їх під час попередньої презентації. Деякі люди сказали, що бачили. Далі експеримент провели в такому ж порядку, але в той час, коли добровольці користувалися соціальними мережами і порівняли результати", — пише видання.

Науковці дійшли висновку, що чим більше людина проводить час у медійній багатозадачності, тим сильніше знижуються можливості її пам’яті. Окрім того, наголошується, що одночасний перегляд відео та соцмереж значно знижує концентрацію уваги. За словами дослідників, епізодична пам'ять поступово слабшає. Саме тому людина легко забуває образи та події, з якими вона стикалася кілька хвилин тому.

"Якщо ви дивитесь ролик на YouTube, а паралельно гортаєте стрічку в Instagram, це впливає на пам'ять сильніше, ніж якби ви робили щось одне з цього", — наголошують фахівці.

Як повідомляв ONLINE.UA, інсайдери нещодавно дізналися про те, що компанія Apple вирішила пришвидшити роботу з розробки власної пошукової технології на тлі масштабного розслідування Мін’юсту США проти Google.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?