Вчені повторять експедицію Чарльза Дарвіна
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені повторять експедицію Чарльза Дарвіна

Вчені повторять експедицію Чарльза Дарвіна
Джерело:  online.ua

Цього тижня голландське судно відпливло від південного узбережжя Англії. Мета — навчити і надихнути нове покоління дослідників природи, повторивши подорож молодого Чарльза Дарвіна майже 200 років тому, яка надихнула його на теорію еволюції.

Джерело: The Associated Press

Вчені повторять експедицію Чарльза Дарвіна

Голландське судно Oosterschelde проводили оплесками, коли воно залишило місто Плімут для дворічної місії з роботи з майбутніми вченими. Вони вивчатимуть види, відкриті Дарвіном, і розроблятимуть проекти з їхнього порятунку.

Човен працюватиме як плавуча лабораторія у морі та портах. У рамках проекту Darwin200 працюватиме близько 200 молодих натуралістів та захисників природи з усього світу.

Йдеться про надії, про майбутнє і про зміну світу, – заявив Стюарт Макферсон, один із лідерів проекту.

В 1831 Дарвін відправився на кораблі HMS Beagle в п’ятирічну подорож навколо Південної Америки, також вчений відвідав Австралію і Нову Зеландію.

Перша зупинка нового корабля буде на Канарських островах, а потім він перетне Атлантичний океан, щоб потрапити до Бразилії. Він пропливе вздовж східного узбережжя Південної Америки і вгору її західного узбережжя до Галапагоських островів, де Дарвін зробив деякі зі своїх найважливіших відкриттів.

Сара Дарвін, ботанік і родичка відомого вченого, сказала, що підтримує місію, яка використовує подорожі її прапрадіда, щоб висвітлити зміни навколишнього середовища. Вона сказала, що найбільшою спадщиною Чарльза Дарвіна було визнання місця людини у природі.

Судно вирушить до Австралії та Нової Зеландії, потім — до Південної Америки, потім знову перетне Атлантичний океан дорогою до Південної Африки, перш ніж повернутися до Англії.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?