Вчені пояснили, що у зовнішності вказує на рівень інтелекту людини
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені пояснили, що у зовнішності вказує на рівень інтелекту людини

Вчені пояснили, що у зовнішності вказує на рівень інтелекту людини
Джерело:  online.ua

Науковці з Технологічного інституту Джорджії нещодавно дійшли до неочікуваного висновку — вони стверджують, що чим ширші у людини зіниці, тим вищі у неї інтелект та когнітивні здібності.

Джерело: Scientific American

Розмір зіниць вказує на рівень інтелекту людини

За словами вчених, діаметр зіниці є показником активності області мозку під назвою блакитна пляма. Саме там вивільняється норадреналін, який регулює процеси сприйняття, уваги, навчання і пам'яті.

Варто звернути увагу на те, що у дослідженнях брали участь 500 добровольців і віці від 18 до 35 років.

Щоб виміряти діаметр зіниць в стані спокою, спершу дослідники зафіксували, як зіниці відбивають світло.

"Після цього волонтерам дали пройти когнітивні тести для визначення рівня рухомого інтелекту. Це здатність аналізувати, логічно мислити й вирішувати завдання за межами попереднього досвіду.Окрім цього, вчених цікавило вміння добровольців концентруватися на завданні, не відволікаючись на перешкоди. Тож учасникам запропонували запам'ятати букви, які на декілька секунд з'являлися на екрані, поки в протилежному кутку мерехтіла велика зірочка", - йдеться в повідомленні.

Як стверджують дослідники, люди з найширшими зіницями мали найвищі бали тесту. Однак вчені також зафіксували негативний зв'язок між розміром зіниці й віком – чим старші були добровольці, тим більш звуженими були їхні зіниці.

Проте коли науковці посортували дані за віком, зв'язок між діаметром зіниці й рівнем рухомого інтелекту зберігся.

Дослідники вважають, що у людей з постійно розширеними зіницями, навіть в стані спокою, активність блакитної плями регулюється краще. Цілком можливо, що це і підвищує когнітивні здібності та функції мозку.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?