Вчені розповіли про головну причину старіння
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені розповіли про головну причину старіння

Вчені розповіли про головну причину старіння
Джерело:  online.ua

Нове наукове дослідження американських вчених з медичного факультету університету Майамі дало відповідь на те, чому після 50-60 років людям все важче переносити захворювання. Причина криється в генах, які запрограмовані на виконання захисної функції лише протягом кількох десятиліть. У старості, як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Eurekalert.org, рівень захисту знижується. Тому для людей похилого віку хвороби стають більш небезпечними.

В ході досліджень молекулярного старіння науковці з’ясували, що цей процес не йде не слідують за лінійною схемою. Генетична структура організму має визначений «термін служби», який вчені оцінюють у 50-60 років. Раніше на це особливо не звертали увагу, оскільки до ХХ століття переважна чисельність населення планети на більшу тривалість життя розраховувати не могла.

Білкові регулятори довголіття та захисту стану здоров’я закодовані на обмежений час дії. І хоча зараз за допомогою різних методів люди можуть значно подовжити свій вік, це не впливає на генетичний код. Розв’язати цю проблему можна лише на рівні генної модифікації.

Результати наукового дослідження вкрай важливі для формування нових методик боротьби зі старінням. Подовживши активну дію гену, який відповідає за імунний захист організму, вчені зможуть допомогти людям похилого віку боротися з хворобами, типовими для їхнього віку: такими як артрит, серцеві напади, проблеми з пам’яттю та опорно-руховою системою.

Нагадаємо, що нещодавно в українському Міністерстві охорони здоров’я розповіли, що більш шкідливе для організму – кальян чи сигарети.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?