Науковці з університету Ілінойса (США) виявили, що фенольні сполуки, які містяться в лушпинні какао-бобів, можуть запобігти резистентності до інсуліну, який призводить до серцево-судинним захворюванням і діабету. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на MedicalXress.
Вчені дізналися, що фенольні сполуки сприяли відновленню пошкоджених мітохондрій, блокували запалення та зменшували накопичення жиру в адіпоцитах.
На переконання науковців, споживання екстракту з лушпиння какао-бобів може запобігти мітохондріальній дисфункції, яка протидіє інсуліну. Вчені вважають, що феноли можна витягати з лушпиння бобів та додавання в інші продукти, в тому числі напої, підвищуючи не тільки їхню харчову цінність, але й користь для організму з медичної точки зору.
Зараз лушпиння какао-бобів є побічним продуктом при виробництві шоколаду. Усього в світі щороку знищується близько 700 тисяч тонн такого лушпиння. Переважна частина – спалюється, що лише посилює забрудненість атмосфери.
Нагадаємо, що не так давно очільниця Міністерства охорони здоров’я Уляна Супрун розповіла, чим краще замінити цукор для поліпшення свого стану здоров’я. Шоколад виявився одним з найбільш прийнятних варіантів для такої заміни.