Вчені розповіли, яка хвороба збільшує ризик інсульту
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені розповіли, яка хвороба збільшує ризик інсульту

Вчені розповіли, яка хвороба збільшує ризик інсульту
Джерело:  online.ua

Поява діабету у середньому віці збільшує ризик розвитку гострого порушення мозкового кровообігу. До такого висновку прийшли шведські вчені з Каролінського інституту в Стокгольмі, передає ONLINE.UA з посиланням на MedicalXpress.

Дослідження базуються на основі медичних записів 33 тисяч близнюків, які народилися в 1960-і роки.

"З'ясувалося, що якщо діабет другого типу виявили у віці від 40 до 59 років, у таких людей ймовірність інсульту до 60 років виростала на 30%. Ці дані порівнювали з станом здоров’я людей, яким не ставили діагноз діабет. Ймовірно, це пов'язано з тим, що діабет запускає процеси накопичення цукру і жирних часток в кровоносних судинах, через що звужуються артерії, що постачають кров до мозку", - пише видання.

Варто зазначити, що люди без діабету також вдвічі менше мали патологічний процес звуження артерій в мозку, який є основною причиною інсульту. Фахівці досліджували близнюків, щоб виключити генетичні або спадкові фактори ризику мозкових порушень.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що дієтологи та вчені запевняють, що регулярне вживання в їжу продуктів з високим ступенем переробки підвищує ризик передчасної смерті від інсульту і серцевого нападу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?