Вчені розвіяли міф про суттєве "послаблення" коронавірусу
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені розвіяли міф про суттєве "послаблення" коронавірусу

Вчені розвіяли міф про суттєве "послаблення" коронавірусу
Джерело:  online.ua

Чимало ЗМІ почали публікувати чутки про те, що, мовляв, коронавірус поступово слабшає і перетворюється на менш смертоносний вірус. Іноземні вчені поспішають розвіяти цей новий міф про COVID-19.

Джерело: npr

Науковці рознесли вщент теорію про "послаблення" коронавірусу

Є історія про те, що у нас будуть варіанти, які ставатимуть все менш серйозними, - зазначив доктор Робі Бхаттачарія, фахівець з інфекційних захворювань у Массачусетській лікарні загального профілю та Гарвардській медичній школі.

За його словами, це просто чергова брехня. Що цікаво, теорія про "послаблення" коронавірусу з'явилися через те,що багато вчених дедалі частіши почали знаходити докази того, що штам Омікрон з меншою ймовірністю викликає важкий перебіг хвороби, ніж попередні варіанти.

Дані з лікарень у Південній Африці, Великій Британії та США показують, що ризик госпіталізації пацієнта з Омікроном приблизно вдвічі менший, ніж при дельта-варіанті. Якщо вас госпіталізують, ризик підключення до апарату ШВЛ знижується приблизно на 75%, - йдеться в повідомленні.

Однак, що важливо розуміти, наступний варіант - а він обов'язково буде - може не розвинутися з Омікрону, тому не обов'язково матиме його "м'які" характеристики та симптоми.

Фото — unsplash.com

За словами Бхаттачарія, ща до появиОмікрону, SARS-CoV-2 фактично розвивався, стаючи дедалі важчим.

Ми спостерігаємо вірус, який продовжує ставати більш небезпечним, - наголосив науковець.

Він звернув увагу на те, що дослідження, яке нещодавно провели у Великій Британії, підтвердило, що у альфа-вірусу на 40% більше шансів вбити людину, ніж у вихідного вірусу. Окрім того, вказано, що ймовірність потрапити до лікарні з дельтою приблизно вдвічі вище, ніж з альфа-варіантом.

Омікрон може бути невеликим кроком у серйозності. Але він, ймовірно, сам по собі небезпечніший, ніж початкова версія вірусу, — наголосив Бхаттачарія.

За його словами, стати "м'якшим" для цього штаму не було тенденцією чи еволюційною траєкторією.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?