Вчені спрогнозували тривалість життя людей до 2100 року
Категорія
Технології
Дата публікації

Вчені спрогнозували тривалість життя людей до 2100 року

Вчені спрогнозували тривалість життя людей до 2100 року
Джерело:  online.ua

До 2100 року тривалість життя рекордно збільшиться. Вчені Вашингтонського університету стверджують, що люди будуть жити набагато довше, ніж зараз.

Джерело: пресслужба Вашингтонського університету

Щоб розрахувати, скільки будуть жити люди до кінця століття, дослідники використовували дані Міжнародної бази даних по довголіттю, створеної Інститутом демографічних досліджень імені Макса Планка. У цій базі зібрані дані про всіх довгожителів з 10 європейських країн, а також з Канади, Японії і США. Аналіз даних показав, що:

  • є 100% -а ймовірність того, що поточний рекорд максимального зареєстрованого віку на момент смерті (122 року - ред.) буде побитий;

  • з високою ймовірністю люди будуть жити довше - до 124 років (ймовірність 99%), до 127 років (ймовірність 68%), до 130 років (13%);

  • "вкрай малоймовірно", що в XXI столітті хтось доживе до 135 років.

Дослідники на підтвердження свого прогнозу також нагадали, що в останні роки середня тривалість життя в світі хоч і повільно, але зростає - у 2015 році, за їхніми даними, людей у віці 100 і більше років на планеті було вже майже півмільйона (в 4 рази більше , ніж в 1990 році). Вчені прогнозують, що до 2050 року це число може вирости майже в 6 разів.

Яка сьогодні середня тривалість життя в світі?

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я на даний момент середня тривалість життя в світі становить 73,4 роки. Але генетична межа у людини набагато більше - експерти з довголіття оцінюють її приблизно в 120-150 років.

На тривалість життя людей в більшій мірі, як кажуть науковці, впливає не спадковість і гени, а спосіб життя. Важливо відзначити, що, наприклад, фізична активність протягом хоча б 15 хвилин щодня подовжує життя в середньому на три роки - це доведено в недавньому дослідженні, результати якого були опубліковані в The Lancet.

Рекорд за тривалістю життя на планеті

На сьогоднішній день найстаршою з живих жінок на планеті є японка Кане Танака - їй 118 років, а найстаршим чоловіком вважається 112-річний житель Пуерто-Ріко Еміліо Флорес.

Світовий рекорд довголіття належить француженці Жанні Кальман - вона померла в 1997 році у віці 122 років і 164 днів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?