Вчені створили унікальний штучний "супермозок" - цікаві деталі
Категорія
Технології
Дата публікації

Вчені створили унікальний штучний "супермозок" - цікаві деталі

Вчені створили унікальний штучний "супермозок" - цікаві деталі
Джерело:  online.ua

Поки весь світ намагається дати відсіч пандемії коронавірусу - прогрес не стоїть на місці. Так, нещодавно стало відомо, що в Массачусетському технологічному інституті вчені створили унікальний "мозок на кристалі". Варто звернути увагу на те, що нова технологія складається з десятків тисяч штучних синапсів, які називають мемристорами. За словами науковців, вони створені з кремнію і сплаву срібла з міддю. Що цікаво, чипу під силу запам'ятати і відтворити візуальну інформацію. Окрім того, він виконує подібні завдання значно краще, ніж існуючі схожі конструкції. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання Nature Nanotechnology.

"Мозок на кристалі" здатний обробляти інформацію за принципом людського мозку. Крім того, він здатний виконувати завдання, посильні наразі тільки суперкомп'ютерам. Такий чип може бути вбудований в портативний пристрій", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, зазначається, що кожний мемристор складається з анода і катода, які розділені між собою середовищем. При надходженні напруги на один електрод, іони рухаються через середовище до іншого. У такий спосіб встановлюється канал провідності. Наразі відомо, що вчені використовували в якості легуючого елемента мідь, що дозволило стабілізувати потік іонів через канал. Що цікаво, в ході експериментів, "супермозок" кілька разів точно відтворив зображення щита Капітана Америки, віднісши кожен піксель з певним мемристором в чипі.

Варто зазначити, що нещодавно група австралійських вчених з Університету Нового Південного Уельсу дійшла висновку, що мозок робить вибір між двома альтернативами задовго до того, як людина встигає це усвідомити. Як відомо, у дослідженні брали участь 14 добровольців, кожного з яких помістили в апарат для МРТ (магнітно-резонансної томографії).

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  природна речовина фізетін, що міститься в багатьох овочах і фруктах, позитивно впливає на тривалість життя людини,  а також блокує процеси старіння.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?