Вчені винайшли безпечну формулу схуднення
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені винайшли безпечну формулу схуднення

Вчені винайшли безпечну формулу схуднення
Джерело:  online.ua

Вчені з Університету Дюка (США) знайшли ефективну формулу зниження ваги, яка не несе негативних наслідків на здоров’я людини. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The American Journal of Medicine.

Фахівці висунули гіпотезу, що втратити вагу і поліпшити травлення можна, якщо знизити щоденний прийом калорій. Вони провели дослідження і з'ясували, що, якщо люди у віці до 50 років будуть щодня вживати звичайний раціон, зменшивши його на 300 калорій, то вже через два роки вони скинуть до 7 кг. Крім цього, у них нормалізується тиск, знизиться рівень холестерину і цукру в крові.

Спираючись на дослідження, вчені створили спеціальну формулу зниження ваги. У ній необхідно помножити нинішню вагу людини на коефіцієнт активності та відняти 10-15%. При цьому коефіцієнт активності може бути різним:

  • 28 – якщо не займаєтеся спортом.

  • 31 – якщо проходите мінімум по 10 тисяч кроків в кожен день і тренуєтеся 2-3 рази на тиждень.

  • 33 – при 5 і більше тренувань на тиждень.

На прикладі це виглядає наступним чином. Якщо вага людини 62 кг, але вона веде активний спосіб життя, відвідує два рази на тиждень фітнес-зал, то їй треба помножити 62 на 31 = 1992 ккал на добу. Щоб схуднути потрібно відняти від цієї цифри 10-15%. В результаті виходить 1992 – 15% = 1693 ккал на добу. Це і є оптимальна денна доза харчування для схуднення. Зменшити калорії можна, перейшовши на менш поживну їжу, або просто відмовившись від перекусу.

Нагадаємо, що не так давно в українському Міністерстві охорони здоров’я пояснили, що більш шкідливе для організму – кальян чи сигарети.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?