Вчені виявили, до яких наслідків призводить часте користування Instagram чи Tinder
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені виявили, до яких наслідків призводить часте користування Instagram чи Tinder

Вчені виявили, до яких наслідків призводить часте користування Instagram чи Tinder
Джерело:  Daily Mail

Згідно з останніми дослідженнями науковців з Медичної школи університету Джона Гопкінса (США), молоді люди, які часто користуються сервісом знайомств Tinder та соцмережами Instagram і Snapchat, більш схильні звертатися в клініки косметологічної хірургії. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Daily Mail, це пов’язано з бажанням мати більш привабливий вигляд на фотографіях.

За статистикою, у минулому році американці витратили на ін’єкції ботоксу 2,95 млрд доларів. Це більш ніж вдвічі більше ніж у 2012 році, коли витрати становили 1 млрд доларів.

Результати наукового дослідження свідчать, що збільшення попиту на ботокс, який розгладжує зморшки, походить за рахунок молоді: зростання з 2010 по 2017 рік становить 28%.

Дослідники вказують на наявність підстав для занепокоєння, оскільки попит на косметологічну хірургію свідчить про занижену самооцінку, що може призвести до психічних проблем. Причини цього слід шукати у соціальних мережах, де люди бачать ідеальні фотографії моделей, порівнюючи себе з ними. Врешті це призводить до загального збільшення тривожності і депресії.

У 2018 році інше дослідження виявило зростання числа пацієнтів, що приходять до пластичних хірургів з власними фотографіями, відредагованими за допомогою фільтрів в Snapchat і Instagram, з проханням до лікаря, щоб вони виглядали так само в реальному житті.

Нагадаємо, що кілька днів тому в Instagram анонсували суттєві зміни для користувачів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?