Вчені виявили п’ять нових симптомів штаму Омікрон
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені виявили п’ять нових симптомів штаму Омікрон

Вчені виявили п’ять нових симптомів штаму Омікрон
Джерело:  online.ua

Омікрон викликає легші симптоми порівняно з попередніми штамами коронавірусу, насправді багато з інфікованих взагалі не мають жодних симптомів. Британські дослідники виявили 5 неочікуваних нових симптомів заразного штаму.

Джерело: Express

Нові симптоми Омікрону пов'язані зі шкірою

Основиними симптомами Омікрону є постійний кашель, втрата нюху чи смаку або висока температура. Це все ще основні симптоми Covid, проте нові дані свідчать про те, що Омікрон викликає симптоми, які схожі на звичайну застуду – нежить, головні болі або відчуття втоми.

Однак дослідження ZOE допомогло виявити набагато більше симптомів, пов’язаних з вірусом, ніж було виявлено раніше.

Все частіше ті, хто має позитивний результат на штам Омікрон, повідомляють про шкірні захворювання.

  • Запалення пальців ніг

Хоча цей симптом не входить до офіційних, «ковідні пальці» були відомим симптомом вірусу протягом досить тривалого часу, про нього зазвичай повідомляли ті, хто заразився попередником Омікрону – штамом Alpha.

Пальці ніг можуть бути червоними, фіолетовими, запаленими або іноді з висипом. Цей стан шкіри може супроводжуватися болем, набряками і свербінням.

  • Потріскані або сухі губи

Оскільки симптоми Омікрону все частіше порівнюють з грипом, не дивно, що багато хто повідомляє про потріскані або сухі губи.

  • Суха шкіра

Експерти CovidSkinSigns кажуть, що багато людей повідомляють про сухість шкіри, яку можна порівняти з екземою на шиї та грудях. Вони стверджують, що висип з’являється на шиї та на передній частині грудей у місцях, які піддаються впливу сонячних променів.

Він зазвичай досить рожевий і дуже свербить. Він може з'явитися в будь-який час під час або після інфекції і зазвичай триває довго, - кажуть хворі.

  • Висипи на шкірі

Висипи зазвичай покривають невеликі ділянки, хоча можуть з’являтися в будь-якому місці на тілі, зазвичай на руках, ногах і ліктях. Це може тривати днями або навіть тижнями.

  • Кропивниця

Іншою ознакою є тип висипу, який проявляється у вигляді горбків на шкірі. Це порівнюють з висипом кропивниці.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?