Вчені виявили раніше невідомі функції мозку
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені виявили раніше невідомі функції мозку

Вчені виявили раніше невідомі функції мозку
Джерело:  online.ua

Людський мозок досі є предметом багатьох досліджень вчених. Одну з його ділянок досліджують уже протягом 100 років і лише зараз ученим удалося визначити, за що він відповідає.

Джерело: Annals of Neurology

Вчені з’ясували раніше невідомі функції мозку

Йдеться про ділянку, яка розташована в самому кінці скроневої частки.

Досі вчені не знали, за що вона відповідає. Але нейробіологи дослідили 28 пацієнтів з рідкісним захворюванням — лобово-скроневою частковою дегенерацією. У людини з цим захворюванням протягом 10-15 років у міру того, як прогресує захворювання, руйнується ділянка скроневої частки.

Після того, як вчені досліджували це захворювання, вони змогли зрозуміти, за що відповідає ця ділянка мозку: розшифровує значення слів, зчитує почуття інших людей, відстежує ідентичність сторонніх та регулює поведінку. Але на цьому дослідження не закінчилися, і вчені мають намір далі вивчати зв’язок скроневої частки та когнітивних здібностей людини. Це допоможе надалі зрозуміти, як прогресує TDP-C та які існують фактори ризику для кожного пацієнта.

Як на основі мови формується наше мислення

За словами науковців, процес навчання та навколишнє середовище моделюють зв’язки у мозку, які впливають на обробку та когнітивне мислення в мозку дорослої людини.

Наше дослідження дає нове уявлення про те, як мозок адаптується до когнітивних вимог, — пояснює автор дослідження Альфред Анвандер.

В подальшому це дослідження допоможе науковцям більше дізнатися про міжкультурні відмінності людей.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?