Науковці Оксфордського університету виявили, що вживання курки та іншого білого м’яса шкодить людському здоров’ю. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Times.
Згідно результатів масштабного дослідження стану здоров’я 475 тисяч жителів Великої Британії у віці від 37 до 73 років, яке проводилось з 2014 по 2016 рік, експерти з’ясували, що у 23 тисяч учасників дослідження, які регулярно вживали біле м’ясо, з'явились онкологічні захворювання.
В ході більш глибокого аналізу вченим вдалося виявити взаємозв’язок між вживанням м’яса кур і розвитком неходжкинської лімфоми – різновиду раку крові. Також це підвищувало шанси на появу раку передміхурової залози у чоловіків.
Ризик виникнення пухлин зростав при споживанні від 30 грамів білого м’яса в день.
Результати дослідження матимуть великий вплив на багатьох британців, адже за статистикою в цій країні щороку споживають 1,3 млрд. курей. Середньостатистичний житель Британії їсть біле м’ясо в приблизно двічі на тиждень. До останнього часу воно вважалося здоровою альтернативою червоному м’ясу.
До білого м'яса відноситься:
Пташине м'ясо: курятина, індичатина, гусятина, качатина.
М'ясо диких птахів: дика качка, фазан, куріпка, страусятина, перепелятина, голуб'ятина.
Нагадаємо, що не так давно американські вчені виявили, що вживання навіть невеликої кількості червоного м’яса підвищує ризик передчасної смерті.