Вчені виявили вплив ботоксу на здатність розуміти емоції співрозмовника
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені виявили вплив ботоксу на здатність розуміти емоції співрозмовника

Вчені виявили вплив ботоксу на здатність розуміти емоції співрозмовника
Джерело:  online.ua

Як стверджують фахівці в галузі соціальної психології, антивікові ін'єкції Ботокса ускладнюють розпізнавання емоцій, що проявляються зовні за допомогою міміки.

Джерело: Мedicalnewstoday

Ботокс впливає на здатність розуміти емоції співрозмовника

Провідник психології з університету Південної Каліфорнії Девід Ніл та його колега та співавтор Таня Чартренд висловлюють припущення, що одним із способів розпізнавати емоції інших є часткове копіювання їхньої міміки, за допомогою чого здійснюється зворотний зв'язок між лицьовими м'язами та мозком – таким чином ми вирішуємо, яким емоціям відповідає той чи інший вираз особи співрозмовника.
Антивікові ін'єкції нейротоксинів, паралізуючи лицьові м'язи, порушують здатність повністю наслідувати мімічні прояви емоцій оточуючих, і, відповідно, знижують здатність правильно сприймати і точно інтерпретувати прояви емоцій інших людей.
Таких висновків вчені дійшли після серії експериментів за участю людей, які зазнали антивікових ін'єкцій Ботокса і контрольної групи, яким вводилися інші філери, що не порушують здатність скорочуватися лицьових м'язів.

Як ботокс впливає на сприйняття емоцій

Вчені вважають, що коли ми бачимо усмішку, то посміхаємося імпульсивно, намагаючись вловити суть цієї усмішки, випробувати її на собі.
З менш помітними емоціями, коли ми, наприклад, морщимо чоло, не розуміючи чогось, або стискаємо губи, стримуючи негативні емоції, відбувається те саме. Людина автоматично приміряє емоції він. Це все відбувається дуже швидко, у розмові у нас навряд чи є час, щоб обміркувати те, що ми співчуємо.
Емоція на обличчі дає імпульс почуттю. Саме тому часто радять посміхатися проти власної волі і тоді, мовляв, автоматично покращає настрій.

Автори дослідження вважають, що люди повинні знати про такий побічний ефект ботоксу. У той же час, досить складно уявити косметичного хірурга, який перед процедурою пояснює пацієнтові: "Але ви тепер не зможете співчувати, як раніше".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?