Вчені зафіксували дивний повторюваний сигнал з космосу. Їм вдалося встановити його джерело
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені зафіксували дивний повторюваний сигнал з космосу. Їм вдалося встановити його джерело

Вчені зафіксували дивний повторюваний сигнал з космосу. Їм вдалося встановити його джерело
Джерело:  online.ua

Астрономи зафіксували повторюваний радіосигнал з космосу. Вчені відстежили його до скелястої екзопланети розміром із Землю, яка, ймовірно, має магнітне поле, що є одним з вирішальних чинників придатності її до життя.

Джерело: Science Alert

Вчені знайшли екзопланету з магнітним полем

Планета YZ Ceti b обертається навколо маленької червоної карликової зірки, розташованої приблизно за 12 світлових років від Землі.

Пошук потенційно придатних для життя або життєдайних світів в інших сонячних системах частково залежить від можливості визначити, чи справді скелясті, схожі на Землю екзопланети мають магнітні поля, — сказав Джо Пеше, програмний директор Національного наукового фонду США.

Дослідження вчених показало, що ця конкретна скеляста екзопланета, ймовірно, має магнітне поле.

До цього часу ученим не вдавалося ідентифікувати магнітні поля на менших скелястих світах за межами нашої Сонячної системи. Фактично, у них навіть не було надійного способу їх навіть шукати.

Виявляється, повторюваний радіосигнал може бути тією підказкою, яка потрібна вченим.

Чи є життя на екзопланеті YZ Ceti b

Малоймовірно, що YZ Ceti b має життя, яким ми його знаємо, навіть якщо вона має магнітне поле.

Скеляста екзопланета розташована настільки близько до своєї зірки, що її орбіта займає лише два дні (для порівняння: найближчій до нашого Сонця планеті, Меркурію, потрібно 88 днів, щоб завершити повний оберт).

Але якщо магнітне поле планети буде підтверджено подальшими спостереженнями, це означає, що ми нарешті матимемо спосіб виявляти більш сприятливі для життя світи в майбутньому, що є неймовірно захоплюючим у пошуках придатних для життя планет.

Магнітне поле – це те, що перешкоджає розриву атмосфери планети потужними зоряними вітрами.

Наприклад, Марс раніше мав атмосферу і був теплою та вологою планетою до того, як втратив своє магнітне поле, і без його захисту його атмосфера поступово розмивалася плазмою нашого Сонця.

Юпітер, Сатурн, Уран і Нептун все ще мають магнітні поля в нашій Сонячній системі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?