Вчені заявили про вплив рідної мови людини на мозок
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені заявили про вплив рідної мови людини на мозок

Вчені заявили про вплив рідної мови людини на мозок
Джерело:  online.ua

За результатами дослідження науковців Інституту Макса Планка в Лейпцигу, рідна мова, на якій переважно спілкується людина, впливає на її мозок та спосіб мислення.

Джерело:  Medical Xpress

Як рідна мова людини впливає на її мозок та спосіб мислення 

Зазначається, що науковці провели одне з перших досліджень, яке довело, що мозок людей, носіїв різних рідних мов спілкування має певні відмінності.

Зокрема, вчені за допомогою МРТ дослідили мозок носіїв німецької та арабської мов і знайшли між ними певні відмінності.

За словами науковця Сюеху Вея, рідна мова спілкування людини моделює в її мозку ключові зв'язки, що потім складатимуть основу її мислення.

Так в носіїв арабської мови було помічено більш сильний зв'язок між лівою та правою півкулями мозку, тоді як у носіїв німецької мови більш сильний зв'язок спостерігався у мовній мережі лівої півкулі.

Науковці припускають, що такі відмінності можуть бути пов'язані із з складним синтаксисом німецької мови, зумовленим вільним порядком слів.

За допомогою МРТ вдалось дізнатись, що з’єднання білої речовини аксонів мовної мережі адаптуються до вимог обробки та труднощів рідної мови.

Як на основі мови формується наше мислення

За словами науковців, процес навчання та навколишнє середовище моделюють зв’язки у мозку, які впливають на обробку та когнітивне мислення в мозку дорослої людини.

Наше дослідження дає нове уявлення про те, як мозок адаптується до когнітивних вимог, - пояснює автор дослідження Альфред Анвандер.

В подальшому це дослідження допоможе науковцям більше дізнатися про міжкультурні відмінності людей.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?