Вчені знайшли простий та ефективний спосіб знищення коронавірусу
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені знайшли простий та ефективний спосіб знищення коронавірусу

Вчені знайшли простий та ефективний спосіб знищення коронавірусу
Джерело:  online.ua

Нові масштабні дослідження науковців з Тель-Авівського університету неочікувано для всіх підтвердили той факт, що коронавірус можна легко знищити випроміненням ультрафіолетових світлодіодів. Окрім того, вченим навіть вдалося визначити найоптимальнішу довжину хвилі, яка знищує 99,9% вірусу. Науковці мають надію, що нові знання допоможуть ефективно та просто дезінфікувати громадські місця й транспорт, а з часом і приватні будинки. Революційну роботу вперше опублікували у Journal of Photochemistry and Photobiology B: Biology, передає ONLINE.UA.

За словами авторів дослідження, довжина хвилі 285 нм майже така ж ефективна у боротьбі з вірусом, як і довжина хвилі 265 нм та потребує менше ніж пів години для знищення понад 99,9% інфекції. Враховуючи той фактор, що лампи з довжиною хвилі 285 нм коштують набагато дешевше, це доволі вигідно з економічної точки зору.

"Ми знищили коронавірус використовуючи дешевші й доступні світлодіодні лампи, які споживають менше енергії й не містять ртуть, як звичайні лампи. Їх можна буде впроваджувати у всіх сферах життя людини для профілактики", – заявила одна із авторок дослідження Хадаса Мамане.

За її словами, така система дезінфекції ідеальна для систем водопостачання, вентиляції й кондиціонування повітря, але є одне "але": вчені звертають увагу на те, що людина не повинна піддаватися прямому впливу випромінювання ультрафіолетових світлодіодів з довжиною хвилі 285 нм.

Науковці також нагадали, як довго коронавірус зберігається на поверхнях:

  • На папері – 3 години,

  • На одязі – до 2 днів,

  • На обробленому дереві – до 2 днів,

  • На склі – до 4 днів,

  • На пластику – до 7 днів,

  • На поверхні медичних масок – до 7 днів.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, вчені з Іспанії змогли виявити ще одну можливу групу ризику при COVID-19 — за їхніми словами, це люди з надмірним рівнем цукру у крові, у яких не діагностований діабет. Щоб це з'ясувати, дослідники проаналізували дані більш ніж 11 тисяч пацієнтів, госпіталізованих з березня по травень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?