Вчені знайшли спосіб зупинити старіння людини
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені знайшли спосіб зупинити старіння людини

Вчені знайшли спосіб зупинити старіння людини
Джерело:  MedicalXpress

Група американських та канадських вчених знайшла докази того, що процес старіння людини можна не тільки зупинити, але й навіть повернути у зворотньому напрямку. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на MedicalXpress.

Як стало відомо, спосіб призупинення процесу старіння пов’язаний з використанням рекомбинантного гормону росту людини під назвою rhGH.

Для того, щоб підтвердити свою гіпотезу, вчені провели дослідження, в якому взяли участь 9 добровольців. Під час експерименту вони вживали гормони росту DHEA і ліки, які запобігають появі діабету – ризик виникнення цієї хвороби є побічним ефектом від прийому препарату.

Відзначається, що вже через рік у сімох з дев’яти учасників експерименту було зафіксовано скорочення жирових відкладень в тимусі (вилочковій залозі). В результаті аналізи продемонстрували, що з біологічної точки зору всі учасники дослідження помолодшали на 2,5 роки.

Науковці зауважують, що їхнє дослідження було дуже обмеженим, і через це потрібні додаткові експерименти для визначення, чи справді гормон росту людини може зупинити процес старіння.

Нагадаємо, що не так давно вчені розповіли про головну причин у старіння. Причина криється в генах, які запрограмовані виконувати захисну функцію лише протягом кількох десятиліть.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?