Вчені з'ясували, до яких хвороб може привести вейпінг
Категорія
Технології
Дата публікації

Вчені з'ясували, до яких хвороб може привести вейпінг

Вчені з'ясували, до яких хвороб може привести вейпінг
Джерело:  online.ua

Куріння електронних сигарет та вейпінг може спровокувати появу у курця раку легенів або раку сечового міхура. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Proceedings of the National Academy of Science.

Команда науковців вирішила здійснити дослідження на тлі інформації про невідому хворобу, яка атакувала любителів вейпів. Для проєкту вони залучили мишей.

"Можна припустити, якщо ви будете курити електронні сигарети, с часом у вас з'являться усі різновиди хвороб. У довгостроковій перспективі, можливо, з'явиться рак", - пояснює Мун-Шонг Тан.

Вчені дослідили групу з 40 мишей протягом 54 тижнів. Через вплив пару нікотину 9 з них отримали рак легенів. Інші 20 травин отримали рак сечового міхура, але вони зазнали впливу вейпінгу без нікотину.

Втім, науковці ще не квапляться робити остаточних висновків.

"Але ми наполягаємо, що дим від електронної сигарети повинен бути більш ретельно вивчений перед тим, як вважатися безпечним", - пояснив Тан.

Він нагадав, що наука потребує ще хоча б 10 років для появи прикладів довготривалого вейпінгу.

Як повідомляв ONLINE.UA, наприкінці вересня у Сполучених Штатах зареєстрували 13 смертей серед любителів вейпінгу. Очікується, що їхня шкідлива звичка прямо пов'язана з загибеллю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?