Від куріння вейпа померло 13 осіб - лікарі США б'ють на сполох
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Від куріння вейпа померло 13 осіб - лікарі США б'ють на сполох

Від куріння вейпа померло 13 осіб - лікарі США б'ють на сполох
Джерело:  online.ua

Фахівці зафіксували в США вже близько 800 випадків захворювань легенів, пов’язаних з курінням вейпа. Експерти наголошують, що вейпи чи електронні сигарети протипоказані малолітнім, вагітним та дорослим, які не вживають тютюнові вироби.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CNN.

Зазначається, що багатьом з постраждалих потрібен додатковий кисень, а деяких доводилося ставити на вентилятор, аби допомогти дихати.

"У серпні, в штаті Іллінойс, було повідомлено про першу смерть від хвороби легенів, викликану вейпінгом. Згодом смертельні випадки від вейпінгу трапились в Орегоні, Міннесоті, Індіані та Каліфорнії. На початку вересня у Нью-Йорку заявили, що в заправках для вейпів, які використовували загиблі, виявлено багато вітаміну Е. Проте медики не поспішають з попередніми висновками та проводять дослідження", - сказано в повідомленні.

Варто зазначити, що вітаміну Е багато у мигдалі, оливковій та ріпаковій оліях. Він доступний як звичайна харчова добавка і часто використовується для косметичного догляду за шкірою. За словами експертів, його молекулярна структура не досліджена і цілком може виявитись небезпечною.

9 вересня чиновники Штату Нью-Йорк заявили, що відправили повістки трьом компаніям, які продають заправки для вейпу з високим вмістом вітаміну Е.

Як повідомляв ONLINE.UA, дослідники провели експеримент для визначення ознак сердечних захворювань та старості, що наближаються. Для цього науковці  вивели показник  втомлюваності людини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?