Вчені з'ясували, кому більше нашкодила самоізоляція через коронавірус
Категорія
Технології
Дата публікації

Вчені з'ясували, кому більше нашкодила самоізоляція через коронавірус

Вчені з'ясували, кому більше нашкодила самоізоляція через коронавірус
Джерело:  online.ua

Локдаун навесні 2020 року, який призвів до самоізоляції більшості країн світу, нашкодив самопочуттю мільйонів людей. Нове дослідження з'ясувало, що найбільш негативного впливу обмежень зазнали жінки. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на публікацію в журналі Frontiers in Global Women’s Health.

Експерти Університету Калгарі та Інституту мозку Хотчкісса в Канаді провели дослідження, до якого залучили 573 особи. З них 112 були чоловіками, а інші жінками. Середній вік зафіксовано на рівні 25,9 року.

Онлайн-опитування тривало з 23 березня до 7 червня 2020 року, саме в цей час були закритими підприємства, школи. Такі обмеження вимусили людей максимально багато часу проводити у домашній атмосфері.

Результат вказують на погіршення сну через самоізоляцію в 66% учасників дослідження, а ще 39% мали безсоння. Усі без винятків подекуди відчували тривогу та стрес.

Утім, найбільше симптоми погіршення сну, стресу та депресії помічалися саме у жіночої частини учасників. Сила симптомів збільшувала відповідно збільшенню терміну ізоляції.

Нагадаємо, по всьому світу періоди першого локдауну припали на початок весни, Україна тут не стала виключенням. Перші послаблення сталися вже у травні, тоді ж почали, наприклад, відновлювати перервані спортивні чемпіонати.

Станом на кінець грудня загальна кількість діагнозів COVID-19 у світі становить близько 79 мільйонів.

Як повідомляв ONLINE.UA, команда науковців завдяки лабораторному експерименту встановила, що захисні маски знижують до 99,9% ризик поширення великих крапель під час розмови чи кашлі. Таким чином вони дійсно ефективні під час боротьби з епідемією, адже коронавірус COVID-19 поширюється, зокрема, таким шляхом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?