Вчені з'ясували, що підвищує ймовірність зачаття дівчинки
Категорія
Технології
Дата публікації

Вчені з'ясували, що підвищує ймовірність зачаття дівчинки

Вчені з'ясували, що підвищує ймовірність зачаття дівчинки
Джерело:  online.ua

Жінки, що переживають сильний стрес незадовго до зачаття, в два рази частіше народжують дівчаток. Вчені з'ясували, як стрес впливає на стать майбутньої дитини і підказали, як зачати дівчинку або хлопчика.

Джерело: Університет Гранади

Іспанські вчені провели масштабне дослідження серед 108 вагітних жінок, щоб знайти фактори, що впливають на стать майбутньої дитини. Вони проаналізували рівень кортизолу (стероїдного гормону, який виділяється у відповідь на стрес) в волоссі у вагітних і прийшли до несподіваного висновку. Як виявилося, всі респондентки з більш високим рівнем гормону стресу в волоссі народили дівчаток.

"Результати, які ми виявили, були дивовижними, оскільки вони показали, що у жінок, які народили дівчаток, спостерігається більш висока концентрація кортизолу в волоссі за кілька тижнів до, під час і після зачаття, ніж у мам хлопчиків. Фактично, ці концентрації кортизолу в волоссі матерів, у яких згодом були дівчатка, були майже вдвічі вище, ніж у матерів, у яких були хлопчики", - прокоментували своє відкриття дослідники.

Це перше наукове дослідження, яке виявило зв'язок між стресом і статтю майбутньої дитини. Дослідники поки що не можуть дати цьому явищу однозначне пояснення. Вони допускають, що стрес впливає на стать дитини через те, що сперматозоїди, що несуть Х-хромосому, що визначають жіночу стать, краще пробираються через слиз в шийці матки при несприятливих умовах, і знижують шанси сперматозоїдів з Y-хромосомою (хлопчик) досягти яйцеклітини .

Як зачати дівчинку або хлопчика - ефективні способи

Точної методики розрахунку статі майбутньої дитини не існує. На цю тему професора ведуть багаторічні дискусії - одни стверджують, що запланувати стать дитини неможливо, інші ж переконані, що деякі схеми розрахунків все ж таки працюють.

Найбільш ефективними способами планування статі дитини вважаються:

  • Розрахунок овуляції. Це можна зробити за допомогою аптечного тесту або ж виміром базальної температури тіла (при овуляції вона підвищується до 37-37,2 градусів). Дату овуляції можна обчислити і математичним способом - з довжини повного циклу відняти 14. Але такий метод можливий тільки при дуже чіткому і стабільному менструальному циклі. Якщо пара хоче зачати дівчинку, інтимна близькість повинна бути за 5-7 днів до овуляції, якщо хлопчика - вступати в статевий зв'язок слід якомога ближче до дня овуляції або ж в її пік.

  • Дієта. Якщо майбутні батьки мріють про хлопчика, вчені рекомендують мамі сісти за півроку до зачаття на дієту, багату натрієм і калієм (цитрусові, помідори, банани, насіння соняшнику, петрушку і м'ясне асорті). Щоб зачати дівчинку, експерти рекомендують майбутнім мамам налягати на молоко, шоколад, горіхи, цільнозерновий хліб. Правда, ефективність такого методу не перевищує 50%.

  • Народний календар. Багато вчених пов'язують стать дитини з місяцем зачаття. "Чоловічими" вважаються місяці з листопада по січень, "жіночими" - з травня по липень.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?