Вчені з'ясували, як імунітет захищає від коронавірусу COVID-19
Категорія
Технології
Дата публікації

Вчені з'ясували, як імунітет захищає від коронавірусу COVID-19

Вчені з'ясували, як імунітет захищає від коронавірусу COVID-19
Джерело:  online.ua

Навіть низький рівень антитіл в організмі здатний захистити людину від коронавірусу COVID-19. З відповідними висновкамивиступили науковці Гарвардської медичної школи Бостона. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Nature.

За оприлюдненими даними, вчені провели дослідження над імунною системою макак-резусів. Перш за все високою активністю відзначилися Т-клітини, особливо в умовах невисокої кількості антитіл.

Згідно з поясненням експерта Дена Барча, який дослідив питання разом із колегами, наразі неможливо легко передбачити аспект імунної реакції, що допоможе відбити загрозу. Вони спробували з'ясували, як елементи імунітету реагують на інфекцію COVID-19.

Науковці ввели антитіла тварин, які одужали, тим особам, які тільки-но заразилися. Ці частки допомогли макакам не захворіти й пробудили їхній власний імунітет. Відповідно вищі дози дали вищий результат у захисті.

Дослідники пізніше скоротили рівень Т-клітин CD8+ у макак, що одужали. Це призвело до падіння імунного захисту особів. Було зафіксовано припущення, що саме ці клітини відповідають за оборону від коронавірусу.

"Дані демонструють, що відносно низький титр антитіл ефективно захистив від SARS-CoV-2 макак-резус. А клітинні імунні реакції теж захищають від інфекції, якщо реакція антитіл нижча, ніж оптимальна. Ми також виявили, що високий титр антитіл потрібен для терапії зараження SARS-CoV-2. Ці висновки важливі для розробки вакцин від SARS-CoV-2 й заснованих на імунних клітинах терапій", - говориться у науковій статті.

Як повідомляв ONLINE.UA, виявляється, інфікована коронавірусом людина майже нікого не заражає. Розповсюджувачами інфекції є суперносії вірусу — це люди, які безсимптомно переносять COVID-19 і навіть не здогадуються, що хворіють, але при цьому здатні заразити відразу кількох людей, перебуваючи з ними нетривалий час в одному приміщенні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?