Вчені з’ясували, з якою сумою грошей краще втрачати гаманець
Категорія
Цікаве
Дата публікації

Вчені з’ясували, з якою сумою грошей краще втрачати гаманець

Вчені з’ясували, з якою сумою грошей краще втрачати гаманець
Джерело:  online.ua

Американські та швейцарські вчені з’ясували, що залежить від того, як часто повертають власникам їхні загублені гаманці з грошима. В ході досліджень науковці довели, що гаманці з великою сумою грошей повертають частіше. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Science.

Під час проведення експерименту, вчені залишали гаманці з різною сумою грошей у людних місцях. Щоб уникнути впливу соціальних особливостей того чи іншого міста, було вирішено розширити експеримент на 355 міст у 40 різних країнах. Усього було «загублено» 17 тисяч гаманців в найрізноманітніших місцях, починаючи від театрів і закінчуючи поліцейськими відділками. Виявилося, що сума грошей у втраченому гаманці безпосередньо залежить від ймовірності його повернення.

Загалом гаманці повертали у 51% випадків. Причому люди зв’язувалися з власником навіть тоді, коли в гаманці була відносно невелика сума – 13 євро. Що цікаво, коли сума у «втраченому» гаманці збільшувалась до 94 євро, кількість випадків повернення підвищувалась до 72%.

Дослідник з Цюріхського університету Лукас Зюнд, який брав участь в експерименті, заявив, що в суспільстві панує занижена думка про порядність людей. Насправді чесних людей набагато більше.

Нагадаємо, що не так давно експерти з’ясували ставлення українців до грошей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?