Вдарять морози і випаде сніг: в окремі регіони України йде справжня зима
Категорія
Україна
Дата публікації

Вдарять морози і випаде сніг: в окремі регіони України йде справжня зима

Вдарять морози і випаде сніг: в окремі регіони України йде справжня зима
Джерело:  online.ua

В Україну йде справжня зима, яка охопить практично всю країну. Наступного тижня синоптики прогнозують суттєве похолодання на сході, де вдарять морози вище 10 градусів. Також майже по всій країні випаде сніг, через який може виникнути ожеледь. Якою буде погода в Україні на наступному тижні, з 21 по 25 грудня, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укргідрометцентр.

За прогнозом синоптиків, погода в Україні з понеділка, 21 грудня, почне показувати зимовий характер. Температура повітря по всій країні в денний час встановиться на невеликих мінусових значеннях - -1 ...- 4°С. У східних і північних областях випаде мокрий сніг.

У вівторок, 22 грудня, значно похолодає в Луганській, Донецькій, Сумській, Харківській, Полтавській, Черкаській областях. Там вдарять морози до -8 ...- 10°С. Холодно буде також в центрі, на заході та півдні країни. Опадів не передбачається.

У середу, 23 грудня, сніг накриє майже всю Україну. Київ, Тернопіль, Рівне, Житомир, Чернігів, Суми, Хмельницький, Вінниця - в цих містах випаде сніг, який через перепади температури повітря спровокує утворення ожеледі.

У четвер, 24 грудня, опади у вигляді снігу очікуються на півночі і сході України. У решті регіонів буде сухо - температура повітря там підніметься до плюсових значень.

У п'ятницю, 25 грудня, синоптична ситуація не зміниться. Сильні морози на деякий час покинуть Україну.

Важливо відзначити, що за прогнозом Украгідрометцентра, люта зима не настане в Україні в грудні. Середня місячна температура повітря складе 0 ...- 4°С морозу. При цьому наголошується, що абсолютний температурний мінімум в Україні в минулі роки досягав -21 ...- 37°С морозу. Синоптики при цьому попереджають, що в грудні можливі сильний вітер, хуртовини, налипання мокрого снігу, під час відлиг - тумани і ожеледь.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що якою буде погода на Новий рік і Різдво в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?