Ведучого BBC звільнили за порівняння сина принца Гаррі та Меган Маркл із шимпанзе
Категорія
Світ
Дата публікації

Ведучого BBC звільнили за порівняння сина принца Гаррі та Меган Маркл із шимпанзе

Ведучого BBC звільнили за порівняння сина принца Гаррі та Меган Маркл із шимпанзе
Джерело:  Daily Mail

Невдалий жарт ведучого Британської телерадіокомпанії BBC про новонароджену дитину королівської родини став причиною його звільнення. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Daily Mail, 61-річний Денні Бейкер вчора розмістив у своєму Твіттері вкрай суперечливу фотографію, яка дуже багатьом здалася расистською.

На чорно-білому фото зображена пара, що тримає за руку одягнене шимпанзе, з підписом «Королівське немовля залишає лікарню». Після того, як твіт отримав негативний розголос серед 500 тисяч фолловерів Бейкера, він його видалив, але вже було пізно. Сьогодні вранці ведучий повідомив, що його звільнено з BBC.

Жарт Денні Бейкера, напевно, залишився б непомічений, якби стосувався іншої королівської родини – принца Вільяма та Кейт Міддлтон. Однак з огляду на те, що дружина принца Гаррі – Меган Маркл є наполовину афро-американкою, порівняння її дитини Арчі з шимпанзе справді може здаватися расистським.

За словами Бейкера, він зрозумів, що жарт був невдалим, тому видалив фото зі свого твіттера. Керівництво BBC, в свою чергу, відреагувало на звільнення журналіста максимально лаконічно: «Денні блискучий ведучий, але більше він не буде вести щотижневе шоу».

Нагадаємо, що вчора Кейт Міддлтон та принц Вільям разом зі школярам и прибирали сміття.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?