Велика Британія частково зняла кримські санкції проти Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Велика Британія частково зняла кримські санкції проти Росії

Велика Британія частково зняла кримські санкції проти Росії
Джерело:  online.ua

Велика Британія раптово вирішила послабити санкційну політику щодо Росії. Офіційний Лондон офіційно послабив обмеження щодо окупованого Криму. З 1 січня 2021 року британським торговим судам дозволили передавати транзитні платежі за прохід через Керченську протоку і плату за користування українськими кримськими портами окупантам. Йдеться про Керченський, Ялтинський та Євпаторійський порти в окупованому Криму. Відзначається, що капітани британських судів перед внесенням плати повинні повідомити регулятора в Великій Британії, який контролює дотримання режиму санкцій. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт уряду Сполученого Корелевства.

"Відповідно до ліцензії INT / 2020/059 особи можуть здійснювати оплату з незаморожених коштів державному унітарному підприємству Республіки Крим «Кримські морські порти» за послуги, що надаються в портах Керченського рибного порту, Ялтинського торгового порту і Євпаторійського торгового порту, а також за послуги, що надаються «Держгідрографією» [філія ГУП «Кримські морські порти»] і портовими терміналами «Кримських морських портів»", - йдеться в документі.

Важливо нагадати, що проти Росії діє цілий пакет кримських санкцій ЄС. Вони забороняють імпорт в Євросоюз товарів з окупованого Криму і Севастополя і експорт певних товарів і технологій з ЄС, що стосуються транспорту, телекомунікацій та енергетики. Також вони забороняють робити інвестиції європейським бізнесменам і надавати туристичні послуги на території включеного українського півострова. Зокрема, європейські круїзні лайнери не можуть заходити в кримські порти. Відповідні кримські санкції ЄС запровадив ще в 2014 році після того, як Росія окупувала український півострів. Щорічно Рада ЄС продовжує і підсилює діючі обмеження. У 2020 році в Євросоюзі не змінили свою позицію. Там нагадують Кремлю, що Крим - це український півострів, і поки російська влада не повернуть його офіційному Києву, списку санкцій тиск на окупантів буде тільки посилюватися.

Влітку 2020 року в кримським санкцій ЄС проти Росії приєдналися ще шість країн - кандидати на вступ до Європейського союзу Чорногорія та Албанія, члени європейської зони вільної торгівлі Норвегія і Ісландія, а також Україна і Грузія. При цьому в Росії вірять в те, що Захід не піде на новий рівень обмежень щодо Росії, оскільки від них можуть постраждати європейські компанії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Росія вирішила ще на рік продовжити санкції проти країн Євросоюзу, Канади, США, Австралії, які передбачають заборону на ввезення в Росію певних категорій продуктів харчування з Заходу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?