Велика Британія готує жорсткий карантин для всіх літніх людей - що відомо
Категорія
Світ
Дата публікації

Велика Британія готує жорсткий карантин для всіх літніх людей - що відомо

Велика Британія готує жорсткий карантин для всіх літніх людей - що відомо
Джерело:  online.ua

Всі британці у віці від 70 років можуть опинитися під жорстким карантином. Влада Великої Британії має намір повністю ізолювати людей похилого віку на кілька місяців через загрозу зараження коронавірусом. Офіційне рішення по карантину для буде прийнято найближчим часом, передає ONLINE.UA з посиланням на The Guardian.

Міністр охорони здоров'я Сполученого королівства Метт Хенкок пояснив, що влада хоче повністю ізолювати людей страше 70 років через те, що вони більшою мірою схильні до зараження коронавірусом, а в країні не вистачає апаратів штучної вентиляції легенів, без яких неможливо вилікувати літніх пацієнтів від інфекції. Хенкок підкреслив, що британців старше 70 років попросять самоізолюватись як мінімум на чотири місяці - таке жорстке обмеження перш за все спрямоване на захист здоров'я людей.

Згідно з планом уряду, на період жорсткого карантину британцям старше 70 років не можна буде виходити з дому і приймати відвідувачів, а їжу і медикаменти їм будуть доставляти до дверей. Люди без симптомів коронавіруса зможуть відвідувати старших родичів і друзів, але тільки за умови дотримання дистанції в два метри.

На сьогоднішній день в Великій Британії підтверджено 1143 випадки зараження коронавірусом і зафіксована 21 смерть від інфекції. За словами Хенкока, всі померлі - це люди у віці старше 60 років, у яких крім коронавіруса були діагностовані загострення хронічних захворювань.

У зв'язку зі складною епідемічною ситуацією влада хоче запропонувати виробникам автомобілів, зброї і армійським постачальникам переорієнтувати свої нинішні виробничі лінії на створення медичного обладнання для лікування коронавіруса. Також влада планує орендувати готелі і приватні клініки, щоб збільшити кількість ліжок для госпіталізації пацієнтів, а лікарів і медсестер, які вийшли на пенсію, повернути на роботу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні можуть посилити карантин, якщо коронавірус продовжить поширюватися по країні. Міністр охорони здоров'я Ілля Ємець пропонує закрити кафе і ресторани, щоб посилити боротьбу з інфекцією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?