Велика Британія надасть Україні новий пакет військової допомоги на 65 млн дол
Категорія
Світ
Дата публікації

Велика Британія надасть Україні новий пакет військової допомоги на 65 млн дол

Велика Британія надасть Україні новий пакет військової допомоги на 65 млн дол
Джерело:  online.ua

Велика Британія надасть Україні допомогу у розмірі $65 млн для ремонту техніки та створення військового реабілітаційного центру.

Джерело: Reuters з посиланням на заяву британського уряду

Велика Британія надасть Україні новий пакет військової допомоги на 65 млн дол

Повідомляється, що у рамках нового пакету допомоги, який обговорюватиметься на саміті НАТО, Велика Британія та члени G7 також нададуть Україні тисячі додаткових боєприпасів для Challenger 2 та понад 70 бойових машин і машин матеріально-технічного забезпечення.

Ці програми фінансуватимуться через Комплексний пакет допомоги НАТО Україні та підтримуватимуться спеціалістами з реабілітації з усього Альянсу, – йдеться у заяві британського уряду.

Очікується, що спільну декларацію підпишуть усі члени G7. Зазначається, що у декларації буде визначено, як союзники підтримуватимуть Україну протягом наступних років для припинення війни.

Підтримка прогресу України на шляху до членства в НАТО в поєднанні з формальними, багатосторонніми та двосторонніми угодами та переважною підтримкою членів НАТО надішле сильний сигнал президенту Путіну та поверне мир у Європу, – заявив прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак.

США оголосили про новий пакет безпеки для України на 800 мільйонів дол

За словами заступника глави Пентагону, США надішлють новий пакет збройової допомоги вартістю близько 800 мільйонів доларів, який включатиме 155 мільйонів артилерійських снарядів, у тому числі покращених звичайних боєприпасів подвійного призначення, і 105-мм артилерійських снарядів.

Також у новий пакет входять додаткові боєприпаси для систем ППО Patriot і боєприпаси для високомобільних артилерійських ракетно-ракетних систем, додаткові бронетранспортери Stryker, високоточні авіаційні боєприпаси, підривні боєприпаси та системи для прибирання перешкод, а також різні запасні частини та обладнання для оперативного забезпечення.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?