Велика Британія прийме жорсткий закон проти ворожої Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Велика Британія прийме жорсткий закон проти ворожої Росії

Велика Британія прийме жорсткий закон проти ворожої Росії
Джерело:  online.ua

Велика Британія прийме жорсткий закон проти агресії Росії та інших ворожих держав, таких як Китай. Британський прем'єр-міністр Борис Джонсон представить його 11 травня.

Джерело: The Times

Згідно з новим британським законом, особи, які працюють в Британії від імені урядів інших держав, будуть зобов'язані зареєструвати свою присутність в королівстві. Відмова від обов'язкової реєстрації буде розглядатися як злочин, за який передбачена кримінальна відповідальність.

Крім того, британський уряд планує оновити закон про державну таємницю, щоб убезпечити країну від небезпечної діяльності іноземних хакерів. Зараз дія закону поширюється тільки на громадян Великої Британії, які перебувають за кордоном.

Джонсон вирішив ввести нові правила на тлі зростаючого занепокоєння  з приводу дій Москви і Пекіна. Нововведення дозволять своєчасно депортувати іноземних шпигунів.

Велика Британія визнала Росію головним ворогом

Місяць тому влада Великої Британії представила нову доктрину оборони і безпеки до 2030 року, в якій визначили Росію найгострішою і актуальною проблемою королівства. Причиною стали агресивні вторгнення російських військових в британські води і повітряний простір, а також отруєння російськими спецслужбами колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в Солсбері бойовою отрутою "Новачок".

Військова доктрина Великої Британії, зокрема, передбачає:

  • комплексну модернізацію і розширення ядерних озброєнь;

  • розширення фінансування розвідки і спецслужб, виділення бюджетів на технологічну модернізацію, на взаємодію, зміни в законодавстві, посилення ролі Об'єднаного комітету з розвідки;

  • наукову і технологічну стратегію Міноборони для розвитку технологій в космосі, кібернетиці, біоінженерії, електромагнітному зброю, гіперзвуковому зброю;

  • розвиток мережі інноваційних хабів в основних технологічних кластерах;

  • створення національних кібернетичних сил;

  • посилення операційного центру по боротьбі з тероризмом.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?