Великі ризики: генсек ООН попередив про серйозну загрозу
Категорія
Політика
Дата публікації

Великі ризики: генсек ООН попередив про серйозну загрозу

Великі ризики: генсек ООН попередив про серйозну загрозу
Джерело:  online.ua

Геополітична напруженість в світі зараз знаходиться на найвищому рівні в поточному столітті. Через це багато країн почали приймати непередбачувані рішення з непередбачуваними наслідками і великим ризиком прорахунку. З таким попередженням виступив генсек ООН Антоніу Гутерріш, який закликав світових лідерів терміново припинити загострення обстановки, передає ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

"Цей котел напруженості змушує все більше і більше країн приймати непередбачувані рішення з непередбачуваними наслідками і великим ризиком прорахунку. Треба негайно припинити загострення обстановки, бути максимально стриманими і відновити діалог", - заявив Гутерріш, не називаючи конкретну країну, де на даний момент найнебезпечніше загострення.

Дане попередження генсека ООН прозвучала на тлі зростаючої напруженості на Близькому Сході після вбивства іранського генерала Касема Сулеймані в результаті авіаудару США в Багдаді. В результаті атаки було вбито глава спецпідрозділу "Аль-Кудс" Корпусу вартових ісламської революції генерал Касем Сулеймані.

Трамп заявив, що генерал Сулеймані був "терористом номер один у світі". За словами американського лідера, він був відповідальний за смерть мільйонів людей і "планував убити ще більше". Іран визнав операцію актом міжнародного тероризму, а вбивство Сулеймані розцінили як оголошення війни. Там пригрозили Трампу жорсткої помстою.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Німеччина виступила з небезпечним попередженням на тлі загострення конфлікту між США і Іраном. Глава МЗС ФРН Хайко Маас допускає, що може початися війна, котоаря матиме важкі наслідки для всієї Європи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?