Великодній обмін полоненими - з'явилася перша реакція ООН
Категорія
Політика
Дата публікації

Великодній обмін полоненими - з'явилася перша реакція ООН

Великодній обмін полоненими - з'явилася перша реакція ООН
Джерело:  online.ua

Великодній обмін полоненими, які відбувся між Україною та проросійськими силами ОРДЛО 16 квітня, став однією з найрадісніших подій протягом останніх тижнів. За ним уважно слідкували найвпливовіші міжнародні організації та чимало світових лідерів. Нарешті з коментарем виступив й генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш. Він підкреслив, що вітає рішення сторін обмінятися бранцями та чекає подальших кроків з боку офіційного Києва та ОРДЛО для стабілізації ситуації на Донбасі. Про це розповів офіційний представник очільника ООН Стефан Дюжаррік, передає ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт організації.

"Генеральний секретар вітає сьогоднішнє взаємне звільнення і обмін полоненими, пов'язаних з конфліктом на сході України. Він висловив сподівання, що ця важлива гуманітарна акція напередодні православного Великодня послужить позитивним кроком для досягнення більшого прогресу, включаючи постійне припинення вогню, в контексті глобального заклику ООН, а також подальшого розведення сил та безперешкодного гуманітарного доступу через контактну лінію", - наголосив Стефан Дюжаррік.

Що важливо розуміти, нещодавно генсек ООН Антоніу Гутерріш невідкладно звернувся до лідерів країн "Великої двадцятки" на тлі глобального поширення пандемії коронавірусу. Він неочікувано для міжнародної спільноти заявив, що необхідно терміново скасувати мита та санкції, які раніше ввели проти низки країн, що розвиваються. За його словами, дане рішення може допомогти їм впоратися з пандемією. Схожу пропозицію пізніше озвучив й очільник Кремля Володимир Путін, однак вона залишилася без відповіді. Згодом представники Путіна почали стверджувати, що президент РФ більше не буде просити про скасування санкцій.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, український лідер Володимир Зеленський заявив, що задоволений результатами великоднього обміну полоненими, який відбувся між Україною та ОРДЛО. Також він підкреслив, що його команда не хоче чекати закінчення карантину і буде постійно повертати українців, навіть по 2 особи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?