Венедіктова неочікувано взялася перевіряти масштабний проєкт Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Венедіктова неочікувано взялася перевіряти масштабний проєкт Зеленського

Венедіктова неочікувано взялася перевіряти масштабний проєкт Зеленського
Джерело:  Літери

25 листопада стало відомо, що очільниця Офісу генерального прокурора Ірина Венедіктова неочікувано для всіх наказала розпочати перевірку дотримання законності при будівництві доріг в рамках програми "Велике будівництво" українського лідера Володимира Зеленського. Копія розпорядження генпрокурорки є в розпорядженні видання "Букви". В документі наголошується, що опублікована інформація правоохоронних органів, звернення громадян, а також результати журналістських розслідувань "свідчать про наявність непоодиноких випадків порушення закону та зловживань під час проведення закупівель, визначення вартості доріг і матеріалів, виконання і прийняття робіт при будівництві, реконструкції, ремонті та утриманні автомобільних доріг", передає ONLINE.UA.

Саме тому очільниця ОГП рекомендує своїм підлеглим організувати комплексне вивчення зазначених питань, а також звернути увагу на законність використання бюджетних коштів, які направили на будівництво.

"Вивчення підлягає період за 2019 та 11 місяців 2020 року. За його результатами прокурори мають надіслати звіти до Офісу генпрокурора. Рекомендації щодо того, що перевірити розписані на 11 сторінках. Як відомо, останнім часом періодично ширяться чутки про відставку генерального прокурора, а також про можливу заміну міністра інфраструктури Владислава Криклія на голову Укравтодору Олександра Кубракова. Втім ці ротації з фракцією ще не обговорювали", — йдеться в повідомленні.

Не можна також не звернути увагуна те, що журналісти "Наших грошей" доволі часто пишуть про те, що на ремонті доріг, на що пішла половина коронавірусного фонду, заробляє картель з 7 компаній. Окрім того, наголошується, що середня кількість учасників, допущених до участі у 50-мільйонних торгах, знизилась з 3,74 минулого року до 3,33 цього року. Також вказано, що кількість унікальних учасників в усіх тендерах Укравтодору зменшилась зі 144 до 133. Що важливо зрозуміти, зменшилась кількість фірм, які хоча б пробували взяти участь у дорожньо-ремонтних закупівлях Кубракова.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський неочікувано для всіх пообіцяв звільнити генпрокурорку Ірину Венедіктову, однак за однієї умови.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?