Венедіктова повідомила українцям важливі дані щодо резонансної справи
Категорія
Україна
Дата публікації

Венедіктова повідомила українцям важливі дані щодо резонансної справи

Венедіктова повідомила українцям важливі дані щодо резонансної справи
Джерело:  online.ua

У середу, 18 листопада, Переяслав-Хмельницький районний суд проводить засідання у справі про резонансне вбивство 5-річного Кирила Тлявова, який загинув в результаті розваг поліцейських зі зброєю. Ця справа тягнеться вже 1,5 року, але вбивцям досі не винесено справедливий вирок. Розгляд кримінальної справи на особистому контролі тримає генпрокурорка України Ірина Венедіктова. Вона нагадала українцям деталі трагедії і звернулася до суду із закликом справедливо покарати винних у злочині, в результаті якого загинула дитина. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на допис Венедіктової в соцмережі.

"У Переяслав-Хмельницькому районному суді тільки почалося чергове засідання, де будуть досліджуватися письмові докази. Слава суддям, слухання у цій резонансній справі призначені на три дні поспіль. Ми сподіваємося, що пандемія та інші обставини не завадять вже в цьому році прийняти справедливі вироки в цієї чутливої для суспільства справі ", - написала Венедиктова.

Генпрокурорка нагадала, що справа про вбивство 5-річного малюка від кулі під час поліцейських розваг зі зброєю вже цілий рік знаходиться на розгляді суду. За цей час, за словами Венедіктової, вже відбулося 18 засідань, де були розглянуті протоколи оглядів місця подій і обшуків, фототаблиця та відеозаписи до них, процесуальні документи, протоколи слідчих експериментів і додатки, висновки судових експертиз.

Також Венедіктова уточнила, що під вартою зараз перебуває тільки обвинувачений у вбивстві колишній поліцейський. А ще двоє причетних до загибелі дитини людей, які звинувачуються в хуліганстві і незаконному поводженні зі зброєю, були звільнені з-під варти після внесення застави з покладанням на них обов'язків.

Нагадаємо, Кирило Тлявов загинув в червні 2019 року в результаті розваги поліцейських, Івана Приходько і Володимира Петровца, які 31 травня в стані алкогольного сп'яніння вирішили постріляти в банки. В результаті нещасного випадку вони потрапили в дитину, яка грала у дворі неподалік. 3 червня Кирило Тлявов помер в Київському міському центрі дитячої нейрохірургії - у хлопчика було кульове поранення, що спричинило перелом кісток черепа та пошкодження головного мозку.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський послав особливий сигнал генпрокурорці Венедіктовій. Він пообіцяв звільнити її, якщо до кінця 2020 року вона не покаже реальний результат в питанні покарання корупціонерів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?