Венедіктова озвучила остаточне рішення по справі Burisma
Категорія
Україна
Дата публікації

Венедіктова озвучила остаточне рішення по справі Burisma

Венедіктова озвучила остаточне рішення по справі Burisma
Джерело:  online.ua

Українська прокуратура досконально вивчила діяльність української компанії Burisma, в раду директорів якої з 2014 по 2019 рік входив син президента США Джо Байдена Гантер. Переглядати результати розслідування Генпрокуратура більше не буде, оскільки на це немає ніяких підстав. Остаточне рішення у справі Burisma озвучила генпрокурорка України Ірина Венедіктова. Вона запевнила, що влада США не посилала ніяких запитів в ГПУ з цього питання з моменту вступу Джо Байдена на пост американського лідера. Хоча Мін'юст США в кінці минулого року відкрив справу стосовно Гантера Байдена і повідомляв, що запросив у влади України дані про діяльність сина нового президента США в українській газовій компанії Burisma. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

У відеокоментарі агентству Венедіктова підкреслила, що все, що могли зробити українські прокурори у справі Burisma, вони зробили. За підсумками розслідування, як запевнила генпрокурорка, вона не бачить ніякої необхідності повертатися до цієї справи в майбутньому.

"Все, що могла зробити прокуратура, вона зробила. Ось чому я не бачу ніяких можливостей (або) необхідності повертатися до цієї справи", - заявила Венедіктова, підкресливши, що влада США не зверталася до неї з жодними запитами по Burisma.

Як відомо, розслідування відносно сина Байдена почалося ще в 2018 році. В рамках нього Україна була втягнута в серйозний скандал, через те, що Дональд Трамп намагався натиснути на українського лідера Володимира Зеленського і домогтися розслідування проти Байдена в Україні, шантажуючи військовою допомогою США. Таким чином Трамп намагався "дискваліфікувати" свого головного суперника Джо Байдена перед президентськими перегонами, що чи не призвело до його імпічменту.

Зокрема, Трамп вимагав, щоб Зеленський з'ясував яким чином Байден-молодший отримав високу посаду в правлінні компанії Burisma - однієї з найбільших приватних газодобувних компаній України. Він допускав, що Байден-старший використовував своє службове становище і допоміг синові з призначенням, а також домігся від тодішнього президента України Петра Порошенка звільнення генпрокурора Віктора Шокіна, який починав розслідування діяльності Burisma.

Син Байдена сподівається, що після проведення офіційного розслідування в США правоохоронці будуть максимально об'єктивні в цьому питанні. Він підкреслює, що всі свої справи вів і веде належним чином, а за допомогою постійно звертається до своїх податковим консультантам.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в США вирішили перевірити діяльність сина Байдена в Україні. Його підозрюють у відмиванні грошей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?