Венедіктова пояснила відсутність дій ОГП щодо судді Вовка
Категорія
Політика
Дата публікації

Венедіктова пояснила відсутність дій ОГП щодо судді Вовка

Венедіктова пояснила відсутність дій ОГП щодо судді Вовка
Джерело:  online.ua

Очільниця Офісу генерального прокурора Ірина Венедіктова зізналася, що не впевнена в тому, що слідство щодо судді ОАСК Павла Вовка буде ефективним. Окрім того, вона відповіла, чому досі немає видимих дій щодо судді з боку ОГП, передає ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Всі вважають, що якщо хтось когось не може кудись приволокти – виновата Венедіктова. Вона має взяти когось кудись волокти. Але я можу робити тільки те, що написано мені в КПК, в законі "Про прокуратуру"… я не можу брати Вовка і волокти його до суду, тому що це буде злочин у мене. Що стосовно мене…я слідство продовжила ще до року. Чи буде воно ефективним – невпевнена. Я з самого початку не бачила судової перспективи цих справ. Я розумію, що всім не подобається суддя Вовк і ОАСК всім не подобається. Так а що з цим робити? Це ж не означає, що ми можемо жити в категоріях "подобається-не подобається". Я можу жити тільки в категоріях "законно-не законно", - наголосила генпрокурорка.

За словами Венедіктової, Вища рада правосуддя повернула назад в ОГП клопотання на Вовка, оскільки там вбачалися недоліки. Чиновниця зазначає, що нове клопотання повинні надіслати слідчі НАБУ.

Нагадаємо, 6 місяців тому НАБУ представило відео про Вовка і ОАСК, де голова суду та суддя обговорювали, як будуть "владу захоплювати". Усі ці аудіозаписи Вовк назвав сфальсифікованими, а також наголосив, що звільнятися не планує.

"НАБУ підозрює голову ОАСК Павла Вовкау створенні злочинної організації з метою захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів, Вищою радою правосуддя та створення штучних перешкод у їх роботі. Крім Вовка, підозрюваними є деякі його колеги та голова Державної судової адміністрації Зеновій Холоднюк", - нагадують в бюро.

Ще в грудня минулого року стало відомо, що Вовк вже понад 3 місяці не з'являється на засідання суду, де йому мали б обрати запобіжний захід. Також повістки ігнорували в ОАСК.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Венедіктова оцінила можливість оголошення підозри Медведчуку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?