Венедіктова звернулася до всіх українців з неочікуваною заявою - в чому справа
Категорія
Україна
Дата публікації

Венедіктова звернулася до всіх українців з неочікуваною заявою - в чому справа

Венедіктова звернулася до всіх українців з неочікуваною заявою - в чому справа
Джерело:  online.ua

Генпрокурорка України Ірина Венедіктова звернулася до всіх українців і повідомила, що не збирається йти у відставку. Вона пояснила, що заяву на звільнення при прийомі на посаду вона, на відміну від інших чиновників, не писала, тому покине свій пост, поки відповідне рішення не прийме Верховна Рада. З такою гучною заявою генпрокурорка України виступила в ефірі одного з українських телеканалів, підкреслив, що знає точно, хто розпускає чутки про її відставку, передає ONLINE.UA.

"Заяву про звільнення за власним бажанням я не писала ні вчора, ні тиждень тому, ні місяць назад, ні коли мене призначали на посаду. Такої заяви не існує. Більш того, я її і не збираюся писати, тому що це безвідповідально", - заявила Венедіктова.

Генпрокурорка підкреслила, що має намір змінити правоохоронну систему в Україні - вона впевнена, що у неї є шанс.

"Мені просто - я писала програму кандидата в президенти Володимира Зеленського, я писала програму партії "Слуга народу", була в пулі експертів. Для мене це все серйозно, я не прийшла посидіти в кріслах, я прийшла змінити. У мене є шанс, і я його не втрачу ", - підкреслила генпрокурорка.

Венедіктова додала, що покине свій пост тільки якщо Верховна Рада прийме відповідне рішення і зробить це в установленому законом порядку.

"Зберуть підписи, викличуть мене, я відповім на всі питання, вони проголосують, і побачимо, що буде. До тих пір, поки Верховна Рада не проявить свою волю, я залишаюся на посаді генерального прокурора", - зазначила вона.

Поки ж, за словами Венедіктової, вона продовжить займатися розробкою стратегії розвитку органів прокуратури, концепцією розвитку органів правопорядку і перезавантаженням обласних прокуратур.

"Не можна в державі жити без стратегії, без плану, хоч на якусь перспективу. Тому, мені здається, нам дуже важливо для органів правопорядку цей план прописати, і перепрошити все. Ось це мені зараз дуже цікаво. Ми займаємося зараз дуже щільно обласними прокуратурами. Закінчимо з ними, і думаю, що десь в кінці місяця повинні стартанути з атестаціями місцевих прокуратур. Тому роботи багато, і я зайнята зараз тим, чим зайнята", - додала вона.

Нагадаємо, Ірина Венедіктова очолила Генпрокуратуру України 14 березня 2020 року. На посаді Генпрокурора вона змінила Руслана Рябошапку, якому Верховна Рада висловила недовіру і тим самим звільнила його. До цього Венедіктова тимчасово виконувала обов'язки Директора Державного бюро розслідувань.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Венедіктова несподівано для всіх доручила своєму новому заступнику Максиму Якубовскому, який працював з кумом Володимира Путіна, Віктором Медведчуком, нагляд за виробництвами про військові злочини, про злочини проти Майдану, про злочини правоохоронців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?