Венеціанка зробила терміновий висновок про резонансний законопроєкт Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Венеціанка зробила терміновий висновок про резонансний законопроєкт Зеленського

Венеціанка зробила терміновий висновок про резонансний законопроєкт Зеленського
Джерело:  online.ua

Експерти Венеціанської комісії звернулися із терміновим висновком до Верховної Ради України. Виступ стосується законопроєкт про народовладдя шляхом референдуму, який подав президент Володимир Зеленський. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційне представництво парламенту.

За оприлюдненими даними, звернення комісія здійснила разом із БДІПЛ.

"До Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування офіційно надійшов терміновий спільний висновок Європейської комісії "За демократію через право" (Венеційської комісії) та Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів та прав людини (БДІПЛ) щодо законопроєкту про народовладдя через всеукраїнський референдум (№ 3612), прийнятий на онлайн засіданні 124-ї пленарної сесії Венеційської комісії 8–9 жовтня 2020 року", - пояснили у Раді.

Висновок прямо торкається відповідності проєкту закону стандартам міжнародного рівня, особливо кодексу належної практики плебісциту.

Документи згадують попередні рекомендації як враховані, а також говорять про правові умови проведення референдумів. Згідно з результатами розгляду, комітет рекомендував парламенту розглянути законопроєкт у другому читанні та в цілому.

Проєкт, поданий Зеленський, проходить стадію доопрацювання відповідно рекомендаціям, які винесли Венеціанська комісія та БДІПЛ.

Нагадаємо, встановлення "реального народовладдя" в Україні стало одним з головних гасел політичної програми Зеленського. З цим і пов'язана розробка законопроєкту.

Як повідомляв ONLINE.UA, у жовтні президент Володимир Зеленський у посланні до Верховної Ради нагадав про впровадження реального народовладдя в Україні як про елемент політичної програми. Він стверджує, що українці самі ухвалюватимуть важливі для держави рішення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?