Верещук оголосила евакуацію з Херсонської та Миколаївської областей
Категорія
Україна
Дата публікації

Верещук оголосила евакуацію з Херсонської та Миколаївської областей

Верещук оголосила евакуацію з Херсонської та Миколаївської областей
Джерело:  online.ua

Віцепрем’єрка та міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук офіційно підтвердила, що добровільна евакуація з деокупованих територій Херсонської та Миколаївської областей уже розпочинається. За її словами, держава бере на себе всі пов'язані з цим витрати.

Джерело: Ірина Верещук, очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім на брифінгу в Миколаєві, "Укрінформ"

Україна починає евакуацію з Херсонської та Миколаївської областей

Добровільна евакуація з деокупованих територій півдня України вже розпочинається, а держава бере на себе всі витрати та відповідальність, пов’язані з цим процесом. Тобто йдеться про те, що кожен за бажанням може виїхати в більш безпечні регіони, а держава забезпечить їх доставку, проживання, медичне забезпечення і таке інше, - наголосила Ірина Верещук.

Як стверджує урядовиця, головне завдання команди президента наразі – запропонувати кожному виїхати через Миколаїв або Кривий Ріг у західні області.

У нас є на це кошти, є розуміння і найголовніше – досвід... Бо ми вже це робили на Харківщині, Донеччині тощо, - додала міністерка.

За словами глави Миколаївської ОВА Віталія Кіма, у звільнених населених пунктах області уже складають списки охочих евакуюватися.

Окрім того, наголошується, що у Миколаєві створили транзитний пункт, де люди можуть перебувати упродовж тижня перед виїздом. Звідти їх за бажанням відправляють у різні регіони України, де для них підготовлені місця для проживання.

Як уже згадувалося раніше, ще 13 листопада голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич закликав мешканців звільнених територій області евакуюватися через високий ризик ворожих обстрілів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?