Верховна Рада прийняла рішення щодо скорочення робочого дня для вагітних
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Верховна Рада прийняла рішення щодо скорочення робочого дня для вагітних

Верховна Рада прийняла рішення щодо скорочення робочого дня для вагітних
Джерело:  online.ua

Сьогодні у парламенті відбулось голосування щодо прийняття змін до Трудового кодексу, у яких передбачалось скорочення тривалості робочого часу для вагітних жінок. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Верховної Ради, голосування було провалено. «За» висловилось лише 147 депутатів при необхідних 226 голосів.

Автори законопроекту №7113 пропонували внести зміни, які б передбачали скорочення для працюючих вагітних тривалість робочого часу на одну годину щодня. При цьому б зберігалася середня зарплата після того, як жінка встала на облік у зв’язку з вагітністю.

У пояснювальній записці до проекту закону було зазначено, що таким чином народні депутати хочуть поліпшити демографічну ситуацію в країні. Адже за даними Державного управління статистики в Україні станом на початок 2003-го проживало майже 48 мільйонів громадян, тоді як на початку 2017 року лише 42 мільйони.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що президент України Володимир Зеленський планує подати в Раду низку важливих законопроектів. Вони стосуються скасування депутатської недоторканності, імпічменту президента, проведення референдумів та інших питань.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?