Верховна Рада прийняла усі необхідні закони рекомендовані Єврокомісією — Стефанчук
Категорія
Політика
Дата публікації

Верховна Рада прийняла усі необхідні закони рекомендовані Єврокомісією — Стефанчук

Верховна Рада прийняла усі необхідні закони рекомендовані Єврокомісією — Стефанчук
Джерело:  online.ua

Верховна Рада України ухвалила всі необхідні законопроєкти, які рекомендував Україні прийняти Європейський парламент. Україна готова продовжувати роботу на шляху до набуття членства в ЄС.

Джерело: Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук

Україна прийняла усі необхідні закони для вступу до ЄС

Стефанчук зазначив, що ці рекомендації були надані Україні разом із отриманням 23 червня цього року статусу кандидата на членство в ЄС. Частина з них — це зона відповідальності Українського Парламенту.

Зокрема, йдеться про наступні законопроєкти, які були прийняті протягом останніх шести місяців:

  1. Реформа Конституційного суду: Верховна Рада України ухвалила в цілому Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку відбору кандидатур на посаду судді Конституційного Суду України на конкурсних засадах».

  2. Узгодження аудіовізуального законодавства з європейським: Верховна Рада України ухвалила в цілому Закон «Про медіа».

  3. Удосконалення законодавства про нацменшини: Верховна Рада України ухвалила Закон «Про національні меншини (спільноти)».

  4. Боротьба з відмиванням коштів, зокрема:- Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення порядку інформації, необхідної для проведення фінансового моніторингу»;- Закон «Про ратифікацію Додаткового протоколу до Конвенції Ради Європи про запобігання тероризму»;- Закон «Про внесення змін до Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» щодо захисту фінансової системи України від держави, яка здійснює збройну агресію проти України, та адаптації законодавства до окремих стандартів FATF і вимог Директиви ЄС 2018/843».

  5. Продовження судової реформи: Верховна Рада України обрала за своєю квотою членами Вищої ради правосуддя двох кандидатів.

Я дякую народним депутатам України, які підтримали всі рішення, що наближають нас до ЄС! Дякую нашим європейським партнерам та союзникам! Наш курс — повноправне членство у Європейському Союзі! — наголосив Стефанчук.

Рада ухвалила закон про нацменшини 

Нагадаємо, нещодавно український парламент проголосував в цілому за законопроєкт №8224 про національні меншини (спільноти) України. За це рішення проголосували 324 нардепи.

Даний законопроєкт закріплює визначення "національні меншини (спільноти)", їхні права, свободи та обов’язки, а також особливості відповідної державної політики.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?