Верховна Рада провалила відставку глави СБУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Верховна Рада провалила відставку глави СБУ

Верховна Рада провалила відставку глави СБУ
Джерело:  online.ua

Верховна Рада провалила звільнення голови Служби безпеки Василя Грицака. За його відставку проголосували лише 78 депутатів, передає ONLINE.UA.

У партії "Батьківщина" кажуть, що їхня фракція підтримує звільнення силовика. Очільник "Радикальної партії" Олег Ляшко зазначив, що Володимир Зеленський не вніс нову кандидатуру на посаду Грицака, та заявив, що президент "вже призначив голову СБУ", свого друга дитинства Івана Баканова, та дав йому звання лейтенанта.

Окрім того, одіозний нардеп звернувся до правоохоронних органів з проханням розслідувати "незаконні призначення" Баканова та очільника Адміністрації президента Андрій Богдана.

Олег Барна від "БПП" сказав, що президент має право вносити кадрові подання, однак він має пам’ятати про "відповідальність за державу і народ".

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій заступився за очільника СБУ, сказавши, що "особисто Грицак виходив за лінію розмежування і особисто визволяв українських політв’язнів".

Як повідомляв ONLINE.UА, український лідер Володимир Зеленський заявив, що хоче, щоб  Служба безпеки за два тижні відзвітувала і продемонструвала перші результати роботи. Про це він повідомив в ході зустрічі з тимчасовим виконувачем обов’язків глави СБУ Іваном Бакановим.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?