Верховна Рада України підтримала реформування ЖКГ
Категорія
Україна
Дата публікації

Верховна Рада України підтримала реформування ЖКГ

Верховна Рада України підтримала реформування ЖКГ
Джерело:  online.ua

У Верховній Раді України прийняли закон №1581 про житлово-комунальні послуги.

На підтримку закону в другому читанні проголосували 262 депутати, повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: За неякісно надані послуги ЖКГ киянам зробили перерахунок на 4,7 млн гривень, - КМДА

Згідно з документом, ЖЕКи повинні позбутися монополії в наданні комунальних послуг. Зокрема, місцеві органи влади будуть позбавлені права встановлювати тарифи на такі послуги як переробка відходів, холодне водопостачання, централізоване опалення, і т.д.

Споживач отримає право розірвати договір про надання комунальних послуг, тарифи на які будуть встановлюватися за домовленістю сторін. Також споживач зможе відключитися від гарячого водопостачання і централізованого опалення.

Також з 2019 року буде введена пеня за кожний день прострочення оплати житлово-комунальних послуг, якщо держава не матиме боргу перед споживачами з виплати зарплат бюджетникам і субсидій.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Києві презентували сайт диспетчерської служби з питань житлово-комунального господарства.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?