Верховна Рада закликає готуватися до жорсткішого сценарію пандемії
Категорія
Україна
Дата публікації

Верховна Рада закликає готуватися до жорсткішого сценарію пандемії

Верховна Рада закликає готуватися до жорсткішого сценарію пандемії
Джерело:  24 канал

Українська влада вже почала активно готуватися до чергового спалаху пандемії коронавірусу. Глава держави Володимир Зеленський вирішив запровадити низку заходів для протидії поширенню COVID-19. Поки система охорони здоров'я витримує навантаження, однак уже незабаром ситуація може різко погіршитися. Очільник Комітету українського парламенту з питань здоров'я нації Михайло Радуцький нагадав українцям, що є превентивні заходи, які треба зараз терміново виконувати. Він звернув увагу на те, що не можна забувати про те, що додасться сезонний грип, який теж має свої ускладнення, передає ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

"Маємо готуватися до жорсткішого сценарію розвитку пандемії", — заявив народний обранець.

Український політик наголосив, що у України є усі шанси підготуватися до спалаху коронавірусу. За його словами, постійно закуповується сучасніше обладнання, а також інша кількість реагентів. Також ухвалене рішення долучати до ПЛР-тестування приватні лабораторії.

"Це все дасть збільшення кількості тестувань", – додав представник парламенту.

Не можна не згадати про те, що раніше депутат від "Слуги народу" Олександр Качура почав стверджувати, що офіційний Київ не може відмовлятись від ефективної вакцини, незалежно від того, хто її виробник. На його думку, якщо доведуть ефективність російської вакцини, то українська влада буде зобов'язана домовлятись з командою Володимира Путіна про закупівлю. Варто зазначити, що Михайло Радуцький не погодився з такою позицією колеги по фракції. За його словами, не можна обговорювати будь-які вакцини, які не визнані у світу, та які не пройшли сертифікацію в країнах з жорсткою сертифікаційною політикою. До таких держав належать:

  • США;

  • Японія;

  • Ізраїль;

  • Швейцарія.

"Ми будемо розглядати тільки визнану вакцину, яка пройшла всі випробування. Росія не належить до країн з жорсткою регуляторною політикою", – наголосив Михайло Радуцький.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, 12 жовтня Денис Шмигаль закликав очільників усіх областей та українських громадян утриматися від проведення масових заходів найближчим часом, у тому числі конгресів і конференцій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?