Верховна Рада збирається на екстрене засідання - що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

Верховна Рада збирається на екстрене засідання - що сталося

Верховна Рада збирається на екстрене засідання - що сталося
Джерело:  online.ua

Глава українського парламенту Дмитро Разумков підписав розпорядження про скликання позачергового пленарного засідання Верховної Ради України дев'ятого скликання. Відзначається, що дане рішення спікер прийняв у зв'язку з вимогою 158 народних обранців. Термінове засідання ВРУ відбудеться 13 травня о 10:00, на ньому будуть розглянуті 26 важливих питання - зокрема, так званий антиколомойський закон, законопроєкт про звільнення заробітних плат медиків від оподаткування, а також проєкт закону про оборонні закупівлі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ВРУ.

У Верховній Раді підкреслили, що головним питанням на порядку денному у нардепів є законопроєкт про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності (№2571-д), який необхідний для співпраці з МВФ. Також депутати розглянуть законопроєкти про підтримку платників податків в період карантину, про розширення повноважень Національної гвардії, про заборону банкам стягувати неустойку, штрафи і пеню за прострочення платежів по кредитах під час карантину, про підвищення допомоги на дітей одиноким матерям та малозабезпеченим сім'ям. Крім того, під час засідання перед нардепами виступить з доповіддю голова НБУ Яків Смолій і відбудеться година запитань до уряду.

Нагадаємо, з 18 травня Верховна рада повертається до звичайного режиму роботи. Профільний комітет парламенту підтримав проєкт постанови щодо заміни позачергових засідань ВРУ на чергові, так як це вкрай необхідно, адже крім коронавірусних є ще безліч важливих для країни законопроєктів, які напрацьовані в комітетах і чекають розгляду.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Верховна Рада готова прийняти важливе рішення по антиколомойському закону.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?