Верховна Рада звернулася з невідкладним проханням до G7
Категорія
Україна
Дата публікації

Верховна Рада звернулася з невідкладним проханням до G7

Верховна Рада звернулася з невідкладним проханням до G7
Джерело:  online.ua

7 травня очільник українського парламенту Дмитро Разумков, в ході зустрічі з послами країн "Групи семи", нагадав міжнародним партнерам про важливість збереження санкцій у тих умовах, що склалися. Окрім того, він попросив представників G7 зробити все можливе, аби інші країни не скасовували санкції проти РФ, ігноруючи тиск з боку Кремля та платну "допомогу". Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Верховної Ради України.

"Сьогодні в умовах і пандемії, і війни, і окупації наших територій нам дуже важливо зберігати міжнародну підтримку та санкції, що допомагають стримувати збройну агресію проти нашої держави", - наголосив Дмитро Разумков.

Окрім того, під час зутрічі обговорювали наслідки пандемії коронавірусу. Разумков визнав той факт, що після виходу з карантину Україні буде непросто повертатися до сталого економічного розвитку.

"З урахуванням тих проблем, що і так були, а також наслідків пандемії, це буде досить серйозним викликом для України. Буде збільшуватися показник безробіття, як і в багатьох інших країнах, тому лише об’єднавши зусилля наших держав, ми зможемо вийти з цієї ситуації", - додав глава ВРУ.

Варто звернути увагу на те, що нещодавно верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель раніше заявив, що коронавірусна криза жодним чином не вплине на позицію ЄС щодо санкцій проти Росії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 13 травня за терміновою процедурою відбудеться голосування у Європейському парламенті щодо виділення Україні 1,2 млрд євро позики для подолання економічних наслідків пандемії коронавірусу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?