Верховний лідер Ірану несподівано почав захищати військових, які збили боїнг МАУ
Категорія
Світ
Дата публікації

Верховний лідер Ірану несподівано почав захищати військових, які збили боїнг МАУ

Верховний лідер Ірану несподівано почав захищати військових, які збили боїнг МАУ
Джерело:  online.ua

Верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї, який ще нещодавно наполягав на тому, щоб Іран публічно взяв відповідальність за випадкове збиття ракетою іранськими військовими літака МАУ, несподівано почав захищати військових, які причетні до трагедії. Проце повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ВВС".

Варто зазначити, що 80-річний аятола Алі Хаменеї вперше з 2012 року звернувся до нації з мечеті Мосалла в столиці країни. Він наголосив, що "Революційна гвардія – елітний підрозділ, відповідальний за катастрофу – підтримував безпеку Ірану".

Як відомо, нещодавно Іран підтвердив, що випадково збив український літак. Не можна не згадати той факт, що по літаку МАУ стріляли кілька разів. Причина авіакатастрофи та смерті усіх людей на борту – "людська помилка". Перед цим Іран заперечував, що може бути причетним до збиття українського літака та говорив про "технічні несправності" самого повітряного судна.

17 січня глава Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександр Рувін повідомив шокуючу новину. За його словами, українська група, яка прибула на місце катастрофи літака МАУ біля Тегерана, лише 10 січня отримала доступ до уламків літака і виявила ознаки уражень ракетою або вибуховим пристроєм.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Володимир Зеленський провів важливу зустріч  з родичами 11 українських громадян, які загинули внаслідок жахливої трагедії з літаком компанії "Міжнародні авіалінії України" в Ірані. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?