Верховний суд РФ завдав нищівного удару по Путіну — що відбувається
Категорія
Політика
Дата публікації

Верховний суд РФ завдав нищівного удару по Путіну — що відбувається

Верховний суд РФ завдав нищівного удару по Путіну — що відбувається
Джерело:  online.ua

16 листопада офіційно стало відомо, що Верховний суд Росії ліквідував політичну силу "Народ проти корупції", яку очолював двоюрідний племінник президента Роман Путін. Варто звернути увагу на те, що партія була ліквідована за позовом Мін'юсту РФ. Згідно з останніми даними, офіційно причини позову, поданого в кінці вересня, відомство не коментувало. Що важливо розуміти, раніше ЦВК РФ називав "Народ проти корупції" серед чотирьох партій, які можуть бути ліквідовані через те, що сім років поспіль не брали участь у виборах, передає ONLINE.UA.

Як уже згадувалося раніше, двоюрідний племінник президента Роман Путін очолив партію "Народ проти корупції" 5 липня 2020 року. Головою і лідером партії його обрали на п'ятирічний термін. Керівництво політичної сили тоді хизувалося, що включення до її складу "успішного підприємця, громадського і політичного діяча" додасть їй "новий імпульс" в реалізації антикорупційної діяльності та соціальних проектів.

Нагадаємо, що Роман Путін – син двоюрідного брата президента Ігоря Путіна, який входив до ради директорів АвтоВАЗбанка, Майстер-банку, подільського Промислового ощадного банку та Російського земельного банку (у всіх банків відкликані ліцензії). 3 роки тому журналісти повідомляли про незаконне виведення з Росії через Російський земельний банк (РЗБ) і банк "Західний", в тому числі і в період, коли членом ради директорів РЗБ був Ігор Путін, 350 млрд руб.

У 2012 році колишній оперативник ФСБ Роман Путін був призначений радником губернатора Новосибірської області на громадських засадах, але вже в 2013 році був звільнений з цієї посади. 6 років тому Роман Путін заснував в Лондоні компанію Putin Consulting Ltd, однак невдовзі компанія змінила назву і переїхала до РФ.

У 2017 році очолюваний Романом Путіним Російський академічний фонд пропонував обмежити виїзд за кордон деяким категоріям молодих фахівців. Останні 7 років Роман Путін очолює опікунську раду Федерації тхеквондо Росії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що команда Дональда Трампа підготувала новий вкрай неприємний сюрприз Путіну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?